Over Sander

Mijn naam is Sander Koop.

Ik ben geboren in het authentieke dorp Laren (NH). Na een grote woningbrand is ons gezin verhuist naar Baarn waar ik bijna 15 jaar heb gewoond. Na een studie bouwkunde heb ik bij verschillende gemeentes gewerkt op de afdeling bouw- en woningtoezicht. De laatste jaren heb ik me toegespitst op het gebied van monumenten en hier een post-HBO opleiding voor gevolgd. Vanwege beperkte doorgroeimogelijkheden bij de gemeente en omdat ik mensen op een positieve manier wilde helpen, ben ik mijn eigen bedrijf gestart Bouw en Monumenten Advies.nl (www.BoMoA.nl). Een aantal jaar heb ik als ZZP’er voor de Vereniging Eigen Huis gewerkt, waar ik bouwkeurige keuringen en opleverkeuringen heb uitgevoerd. Het werk met monumenten blijft me interesseren en ik geef nu graag onafhankelijk advies bij restauraties en begeleid verbouwingen met oog voor het monument en de opdrachtgever. Iets wat ik nog steeds met veel liefde doe.

Waarom dan Sanderkoe?

Dat zal ik uitleggen. Allereerst houd ik natuurlijk van een goed stuk vlees…..

Om bij het begin te beginnen. In 2002 heb ik Marlise leren kennen en een paar jaar later ben ik naar het pittoreske Lage Vuursche verhuist vanwege deze liefde. In 2007 zijn we getrouwd en in 2014 en 2015 zijn onze dochters Janine en Lisanne geboren. Marlise is geboren en opgegroeid op de enige boerderij die Lage Vuursche rijk is en laten er nu vier Rijksmonumenten op het erf staan! Meer informatie over de boerderij en zijn geschiedenis is te vinden onder het tabje “De Boerderij” boven aan de website. Haar ouders hadden een breed georiënteerd melkveehouderijbedrijf. Naast de koeien hadden ze kippen en schapen, verhuurden ze weiland aan paardeneigenaren en hadden ze zoogkoeien.

In 2012 is mijn vrouw Kattenhotel “De Vuursche” gestart. Daarmee is haar droom werkelijkheid geworden. Ik spring regelmatig bij als ze hulp nodig heeft.

In 2015 waren we in de gelukkige omstandigheden om met ons jonge gezin naar het ouderlijk huis van mijn vrouw (De boerderij) te verhuizen. Toen ben ik pas echt vertrouwd geraakt met het leven op de boerderij en ben ik verder gaan nadenken over mijn toekomst op de boerderij.

Het melkvee en de kippen (op drie na) zijn er inmiddels niet meer. Het aantal zoogkoeien is door eigen fokkerij langzaam gegroeid. Mijn schoonvader Jaap Schep heeft destijds gekozen voor het runderras Charolais en dat past ook bij mij. Ze zijn namelijk rustig in de omgang, hebben sterke moedereigenschappen en de geboorte van een kalf gaat over het algemeen voorspoedig. Heel belangrijk vind ik dat dit bijna altijd zonder medische hulp gaat, dus zonder verdoving of antibiotica, alleen bij uitzondering is de hulp van een dierenarts noodzakelijk. Meer informatie over onze koeien is te lezen, door op “Onze Koeien” te klikken. Dat de koeien en stieren uiteindelijk naar het slachthuis gingen en we hier verder niks van terug zagen vond ik zonde, daarom hebben we een aantal jaar geleden voor het eerst een koe laten slachten en het vlees gedeeld met familie, vrienden en kennissen. Het Charolaisvlees heeft zo’n voortreffelijke kwaliteit dat ik er veel plezier aan beleef om anderen ook te laten genieten en kennis te laten maken met ons product.

De enthousiaste reacties en uiteenlopende recepten van deze vrienden en kennissen inspireerden mij en voedde de groeiende de gedachte om dit exclusieve vlees ook aan anderen aan te bieden. Het idee is zodoende geboren om het professioneler aan te pakken, vandaar Sanderkoe. Toch ligt onze kracht in de kleinschaligheid die we hebben. De dieren zijn allemaal in Lage Vuursche geboren, groot gebracht en ze worden in de buurt door een vakslager geslacht waarna het rundvlees gekoeld weer terug komt naar onze boerderij in Lage Vuursche. Zo is de cirkel rond en kunnen we u, (h)eerlijk rundvlees direct bij de boer(derij) aanbieden.

Mocht u vragen hebben of meer informatie wensen neem gerust contact met mij op via ons contact formulier of door even te bellen.

Online Whatsapp Bericht
Versturen